Stichting Local Care

Wij ondersteunen Stichting Local Care met de opbrengst van onze optredens.

Local Care is opgericht om kleinschalige, structurele en overzichtelijke hulp te verlenen in specifiek geselecteerde projecten rondom kwetsbaren zoals kinderen, ouderen en gehandicapten die onze hulp nodig hebben. Stichting Local Care helpt o.a. de Pak Mission Society bij het opzetten en financieren van Mother & Child Health Care Clinics (MCHC). Het project dat wij specifiek ondersteunen is de moeder-baby-kliniek in Pattan, Pakistan.

Moeder-baby kliniek in Pattan:

De Mother & Child Health Care Centers van het Pak Mission Society liggen in het onherbergzame noordwesten van Pakistan. In de kliniek in Pattan wordt gespecialiseerde zorg gegeven aan moeder en kind. Ook wordt voorlichting gegeven over zwangerschap en hygiëne en wordt begeleiding en vakkundige hulp geboden tijdens de bevalling. Noodzakelijke medicijnen worden ook verstrekt. Daarnaast is in de kliniek een eerste hulp post aanwezig dat medische hulp biedt aan patiënten uit de wijde omtrek.

In de kliniek zijn enkele beroepskrachten aanwezig, zoals een arts, verloskundige, verpleegkundigen en een laborant. Bovendien zijn er niet-medische assistenten zoals een kok, bewaker, schoonmaker en administrateur. Naast kosten voor huisvesting en voeding voor patiënten en staf zijn er kosten voor medisch materiaal zoals medicijnen en verbandmiddelen, voor onderhoud van gebouwen en huur van de grond.

U vindt meer informatie op de website van Local Care (via onderstaande logo) of klik op de informatieve film op Youtube:

 

 

 

 

Bijgewerkt op 21 januari 2018